The Swaen
The Swaen, verheft het produceren van mout tot een kunst.
Het ambachtelijk produceren van een bijzonder kwaliteitsvol mout vereist een bijzondere expertise. Onze Mout-meester onttrekt uit elke korrel gerst, tarwe en rogge het rijke en complexe aroma door de moderne hedendaagse technologie te combineren met de traditionele know-how.
De moutmeester aan het woord: "Bij de productie van mout gebruikt The Swaen twee hoofdingrediënten: de allerbeste gerst en het zuiverste water. Edoch er ontbreekt nog een ander geheim element: het talent van onze medewerkers. Het produceren van voortreffelijke mout gebeurt in een proces dat heel wat vaardigheid en zorg vraagt, hier in Kloosterzande in het hart van Zeeuws-Vlaanderen ontwikkelden we het vakmanschap van branden en roosteren van mouten."
Laatste bijdragen
The Swaen - Zeeuwse mout zorgt voor een wereldwijde bierbeleving
Verscholen tussen de polderwegen buiten Kloosterzande ligt mouterij The Swaen. Hier wordt het belangrijkste ingrediënt voor bier gemaakt: mout. Ben je een bierliefhebber? Dan heb je het eindresultaat – zonder dat je het wist – waarschijnlijk al eens geproefd.
7 juli, 2023The Swaen in beeld
Maak kennis met The Swaen in Kloosterzande en met de kunst én de wetenschap van het mouten. Het produceren van voortreffelijke mout gebeurt in een proces dat heel wat vaardigheid en zorg vraagt, in Kloosterzande ontwikkelt The Swaen het vakmanschap van branden en roosteren van mouten.
7 juli, 2023